Centro de Dia Lar Vale Formoso | Vale Formoso Eldery Day Centre

Este projecto teve por objectivo a reabilitação do edifício com valor patrimonial e a sua ampliação de modo a libertar algumas funções, condicionantes e condicionadas actualmente pelas características do imóvel. Pretende-se também a sua reorganização funcional, repondo-lhe a unidade estética, com especial atenção para as zonas técnicas de modo a retirar a "pressão" destas actividades que obrigaram à implantação de tecnologias "intrusivas" neste ambiente com forte carga cultural.

The rehabilitation of this historic building and its enlargement was conditioned by its own characteristics and the site topography. The functional re-organization, with special attention for the technical zones required in such a programme, identified the place to introduce the residential extension. There, tanks, walls with niches, artistic pavements of pebble rolled, and still some physical memories reveal the antiquity of the place, were reappraised and reinstated for the benefit of users.  

Projecto | Project

Centro de Dia Lar Vale Formoso | Vale Formoso Eldery Day Centre


Tipo de intervenção | Intervention Type

Remodelação e ampliação | Rehabilitation and Extension


Localização | Location

32°39'23.9"N 16°54'17.9"W | Funchal, Região Autónoma da Madeira, Portugal


Projecto – Inauguração | Project – Inauguration
2006 | 2011


Tipo de Projecto | Project Type
Lugares | Places

Estado | Status

Construído | Built

[Prémio | Award]

Prémio Municipal de Arquitectura Cidade do Funchal, 2010 | Municipality Architecture Award of Funchal, 2010